Pyörän päällä kunto kohenee ja pyöräillessä tulee fiilis siitä, että ajatuskin lentää ihan itsekseen. Suomen Latu kertoo verkkosivuillaan, että pyöräily on Suomessa toiseksi harrastetuin liikuntamuoto kävelyn jälkeen.
– Tällä hetkellä sähköpyörät ovat kovasti esillä, mutta ”luomupyöräily” on edelleen laji, joka ostajia kiinnostaa pyöräkaupassa. Myös me panostamme vahvasti monenlaiseen pyöräilyyn, emmekä missään nimessä halua unohtaa tavallista arkipyöräilyä, kertoo Riku-Pekka Mikkonen Tunturi Oy:stä.
Tunturi Oy suunnittelee ja valmistaa kaikille tutut Tunturi-pyörät ja Nishiki-pyörät. Tunturipyörillä Suomessa on ajettu kohta jo 100 vuoden ajan.
Työsuhdepyöräily uuteen mittakaavaan
Vuoden 2021 alusta alkaen tuloverovapaa polkupyöräetu nousi 1200 euroon vuodessa.
– Tämä on vilkastuttanut kysyntää ennestään. Mehän emme myy tai liisaa itse pyöriä, mutta jälleenmyyjiemme kautta myös meidän palvelupakettimme on saatavilla, Mikkonen kertoo.
Tunturi tarjoaa työsuhdepyörät Tunturi Helppo Leasing -sopimuksella, joka sisältää pyörän toimituksen, rahoituksen, vakuutuksen, varaosat ja huollon.
Työsuhdepyörän ”leasing” kattaa pyörien huollon, jonka avulla varmistutaan siitä, että pyörä pysyy hyvässä kunnossa ja soveltuu turvallisesti jatkokäyttöön. Hyvin huollettuja pyöriä tulee käytettyinä myyntiin leasing-ajan umpeuduttua.
– Työsuhdepyöräily mahdollistaa myös kalliimpien sähköpyörien hankinnan, mutta kuten aiemmin jo sanoin tavallinen tai kalliimpi luomupyörä pitää edelleen hyvin asemiaan haluttuna pyöränä, Mikkonen sanoo.
Pyöräily on koko perheen laji: lapsen sähköpyörä voi jopa kymmenkertaistaa ajettavan matkan.
Pyöräily on Riku Mikkosen perheessä, kuten lukuisissa perheissä, yhteinen harrastus. Perheiden liikkumissäde kasvaa kotiseudulla jopa kymmenkertaiseksi, jos perheen käytössä on sähköpyöriä.
– Lapsen sähköpyörä on erinomainen lisä retkeilyyn. Siinä missä vanhemmat jaksavat polkea 10–20 kilometrin lenkin helposti luomupyörällä, niin sähköpyörä pitää lapsen vauhtia yllä ja auttaa ylämäissä. Meillä on tarjolla lapsille maastohenkisiä sähköpyöriä 24–26 tuumaisista alkaen eli ne soveltuvat noin 125–150 cm:n lapsen kokoon.
Lasten ja nuorten sähköpyörien moottorit ovat kevyemmät kuin aikuisten pyörissä ja vauhti on rajoitettu 20 kilometriin tunnissa.
– Sähköpyörät ovat toki arvokkaampia, joten onkin hyvä pitää mielessä se, että pyöriä voi myös vuokrata, Mikkonen muistuttaa.
Koheneeko kunto sähköpyörällä? Kyllä – ja tekninen suoritustaso kehittyy.
Etenkin aikuisille tarkoitettujen sähköpyörien kysyntä on viime vuoden aikana kasvanut. Eikä sähköpyörän käyttö vähennä pyöräilyn treenivaikutusta.
– Sähköpyörällä saa täyden harjoitusvaikutuksen. Olin itse juuri pyörälenkillä ja syke nousi treenivauhdissa hyvin 150:een ja yli, Riku Mikkonen kertoo.
Sähköpyörä tarjoaa lisää mahdollisuuksia treeniin: joko jaksat polkea pidemmän lenkin, kovemmalla vauhdilla tai rankemmissa harjoitusmaastoissa.
– Iso hyöty on siinä, että kun voimat eivät lopu, voit keskittyä tekniseen kehittymiseen, Mikkonen huomauttaa.
Vahvistuva trendi on cargo- eli tavarapyörien yleistyminen. Modernien cargopyörien käyttöä helpottaa sähkömoottori. Uusia tyylikkäitä malleja tulee tarjolle jo tänä vuonna ja erityisesti vuosina 2022–2023.
Välineestä onkin tullut kilpailija perheen kakkosautona.
Vuonna 2022 Tunturilla on ajettu 100 vuotta.
Turkulaisen Aarne Holmbergin 22.10.1922 perustama Tunturi on liikuttanut suomalaisia lähes sadan vuoden ajan.
Tunturi Oy tunnetaan parhaiten Tunturi-polkupyöristään ja -kuntolaitteistaan. Tunturi-pyörät, samoin kuin yrityksen toinen oma polkupyörämerkki Nishiki suunnitellaan Suomessa. Molempien pyörämerkkien tuotekehityksen lähtökohtana on suomalaisen pyöräilijän tarpeet, käyttömukavuus sekä Pohjolan vaativat sääolosuhteet.
Tunturilla on näyttely- ja toimistotilat Sinikalliontie 7:ssä. Yhteistyö Tallbergin kanssa on poikinut myös kuntosalin kiinteistön kaikkien vuokralaisten käyttöön.
Kysy lisää Tallbergin toimitilaratkaisuista Sinikalliontiellä:
Kari Oja, kiinteistöpäällikkö, 040 825 6653 tai kari.oja@tallberg.fi
Keväällä asiakaskokemus- ja mainetutkimukseen liittyneessä pyöräarvonnassa onni suosi Päivi Lemströmiä. Hän on kuvassa keskellä pyörän lahjoittaneen Tunturi Oy:n Riku-Pekka Mikkosen ja Tallberg-Kiinteistöjen Heini Ristikankareen välissä.