Robert’s Coffee- Citykäytävän kahvilassa korostetaan kotimaisuutta. Lähituotannon raaka-aineet valitaan huolella ja maidot ovat kotimaisia, lukuun ottamatta kasvipohjaisia maitojuomia. Herkulliset tuotteet valmistetaan joka päivä tuoreista raaka-aineista, vaikka hävikkiriski on suurempi – tuoreus on kilpailuvaltti. Kahvila pyrkii siihen, ettei mitään mene biojätteeseen, vaan hävikki myydään ResQ Club-hävikkikanavan kautta. Ruokahävikin minimointi onkin kestävän ravintolatoiminnan punainen lanka.
Vahva liikepaikka kestää aikaa
”Citykäytävän Robert’s Coffee oli olemassa jo ennen kuin ryhdyin yrittäjäksi. Silloinen kahvila oli meidän nykyisen takkahuoneen kohdalla, noin 30 m2:n kioskikahvila”, kertoo Zeberas Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Toni Immonen. ”Lähdimme kasvattamaan liiketoimintaa nopeasti, koska totesimme, että Citykäytävän liiketila oli liian pieni silloiselle asiakasvirralle”, hän jatkaa.
Vanhojen tarinoiden mukaan, tässä samalla paikalla oli aikoinaan kahvilaliiketoimintaa. ”Halusin toteuttaa Citykäytävään uudestaan trendikkään kahvilan, joka toimii jokaisen olohuoneena ja jossa ihmiset voivat levähtää sekä nauttia arjen luksuksesta. Siksi aloitin keskustelut Tallbergin kanssa koko ketjun Flagship Storen perustamisesta Citykäytävään”, Immonen muistelee.
Tilan suunnittelu on ollut Immoselle mieluisa projekti, sillä hän pääsi itse vaikuttamaan kokonaisuuteen, ja mukaan saatiin Marko Paananen ja Johanna Sippala, jotka pyörittivät silloin Inno-ohjelmaa. Konseptin visualisoinnista vastaava Henriikka Paulig oli tietysti myös projektissa mukana. ”Istuin tässä tyhjässä tilassa viinilasi kädessä ja ideoita alkoi syntyä. Kahvipuu tuossa keskellä on jo muodostunut trend setteriksi, sillä sitä on lähdetty kopioimaan Helsingin muihin kahviloihin”, iloitsee Immonen. Työryhmä loihti tilaan perinteistä klassista tyyliä, kuten marmoripintoja ja konjakkinahkaa. Jokaiseen asiakasvessaan toteutettiin eri teemat: miesten sikarihuone, ranskalaishenkinen tunnelma sekä safari teema.
Perheyritys koko sydämellä mukana
Zeberas Oy on Suomen suurin Robert’s Coffeen franchise yritys, joka pyörittää 11 Robert’s Coffee kahvilaa. ”Olemme perheyritys, joka luo asiakkailleen elämyksiä suurella sydämellä. Kahvilatiimimme on tehokas ja hitsautunut saumattomasti yhteen – se on meidän vahvuutemme”, Immonen toteaa. ”Olemme mukana myös tiskin takana, jotta asiakaskontakti ja yhteisöllisyys työympäristöön säilyy. Meillä on se pieni pilke silmäkulmassa, koska työn tekemisen pitää olla hauskaa”, hän kiteyttää naurahtaen.
Haluamme olla suunnannäyttäjä
Ketju erottautuu tuoreudellaan. Lähipaahtimo sijaitsee Vantaalla, ja kahvit paahdetaan vasta tilaushetkellä ja toimitetaan kerran viikossa kahviloihin. ”Niin tuoretta ei kilpailija pysty tarjoamaan, ellei omista pienpaahtimoa”, vinkkaa Immonen.
Flag Ship Storessa kehitellään ja kokeillaan ketjun uudet tuotteet. ”Testaamme ravintolapäällikkö Paula Timosen kanssa uusia ruokareseptejä ja jalkautamme ne muihin omiin kahviloihimme”, kertoo Immonen.
Citykäytävän Robert’s Coffee kahvilassa on lähes 100 asiakaspaikkaa. Kahvila jakautuu takkahuoneeseen, peilialueeseen, kirjastohuoneeseen ja terassiin. Kirjastohuoneessa voi myös pitää yksityisiä tilaisuuksia – kannattaa kysyä lisää kahvilasta.
Citykäytävän tila tukee brändiä
Zeberas Oy:n strategian mukaan, liiketilat sijaitsevat keskeisellä keskustasijainnilla ja vahvalla liikepaikalla, ja on ympäristönsä sydän, joten Citykäytävä on oivallinen valinta. Tila tukee brändiä, ja tilan toiminnallisuus ja pohjaratkaisu saa kiitosta.
”Tämä kiinteistö istuu hyvin myös kestävän kehityksen linjaamme, sillä kiinteistössä on erittäin hyvä kierrätysmahdollisuus, aurinkopaneelit katolla ja vesisähkö”, Immonen toteaa.
Immonen on tyytyväinen myös Tallbergin muutaman vuoden takaiseen kiinteistön muutostyöhön, jossa liiketiloja laajennettiin ja sisäpiha sai lasikaton, jolloin siitä tuli lämmin kohtauspaikka. Samassa yhteydessä kiinteistön alle rakennetut kellarikerrokset helpottavat kuormien vastaanottamista ja jätteiden lajittelua.
Yhteisellä matkalla melkein 20 vuotta
”Yhteistyö Tallbergin kanssa toimii erinomaisesti ja arvostan sitä, että omistaja käy meillä aamukahvilla, ja kyselee kuulumisia”, kertoo Immonen. ”Koen, että omistaja on lähellä ja voimme miettiä kiinteistön kehittämistä yhdessä. Omistajan kasvollisuus on ehdoton vahvuus ja Jukka-talkkari auttaa aina kun tarvitaan”, hän kiteyttää.
Kuvassa: Toni Immonen Citykäytävän Robert’s Coffee kahvilassa
Teksti: Heini Ristikankare