Oy Julius Tallberg Ab harkitsee Lauttasaaren Kartanon ostamista

Takaisin 09.04.15

Helsingin kaupunki on asettanut omistamansa Lauttasaaren Kartanon ja sen yhteydessä sijaitsevan Punaisen Huvilan avoimeen myyntiin. Oy Julius Tallberg Ab harkitsee tekevänsä ostotarjouksen kartanosta.

Yhtiö selvittää tulevan investoinnin edellytyksiä. Mikäli kartanon hankinta onnistuu, yhtiön on tarkoitus siirtää toimistonsa kartanon päärakennuksen yläkertaan ja saneerata sen alakertaan tilat kahvilatoimintaa varten. Punainen Huvila vuokrattaisiin edelleen Lauttasaari-Seuran käyttöön. Oy Julius Tallberg Ab ja Lauttasaari-Seura ovat tehneet vuokrauksesta aiesopimuksen.

Lauttasaari-Seuran puheenjohtaja Katri Penttinen pitää Oy Julius Tallberg Ab:n ostoaietta merkittävänä kulttuuritekona ja toivoo, että Tallberg onnistuu saamaan kartanon omistukseensa. Sitä puoltavat historialliset syytkin. Seura on erittäin toiveikas Punaisen Huvilan tilojen säilymisestä nykyisessä käyttötarkoituksessa.

Lauttasaaren kartanon empiretyylinen päärakennus on peräisin 1800-luvun alkupuolelta. Punainen Huvila on saaren vanhin rakennus vuodelta 1792. Molemmat rakennukset ja tontti ovat suojeltuja. Kartanon päärakennus on ollut pitkään tyhjillään, ja sille on etsitty erilaisia käyttötarkoituksia niissä kuitenkaan onnistumatta. Kaupunki kunnosti Punaisen Huvilan ja vuokrasi sen Lauttasaari-Seuralle vuonna 1983 kotiseututaloksi. Huvilalla sijaitsevat Seuran toimisto ja Lauttasaari-Lehden toimitus. Huvilan tilat ovat myös kaikkien lauttasaarelaisten vuokrattavissa kokouksia ja muita tilaisuuksia varten.

Oy Julius Tallberg Ab:n toimitusjohtaja Martin Tallberg kertoo, että yhtiö haluaa kantaa yhteiskuntavastuuta Lauttasaaren Kartanon säilymisestä historiallisena kohteena. Yhtiön perustaja kauppaneuvos Julius Tallberg osti Lauttasaaren kartanon maa-alueineen vuonna 1911 Wilhelm Wavulinin perikunnalta.

Oy Julius Tallberg Ab on vuonna 1880 perustettu perheyhtiö. Yhtiö on Tallberg konsernin emoyhtiö, joka huolehtii tytäryhtiöiden rahoituksesta sekä osallistuu niiden kehittämiseen. Yhtiö on vakavarainen ja se omistaa sekä hallinnoi huomattavaa kiinteistö- ja osakesijoitusvarallisuutta.


Lisätiedot
Toimitusjohtaja Martin Tallberg, Oy Julius Tallberg Ab, puh. 0500413208, www.tallberg.fi
Puheenjohtaja Katri Penttinen, Lauttasaari-Seura ry, puh. 050 5916010, www.lauttasaari.fi

Edellinen Seuraava